394

مشخصات کتاب

شبکه‌های ماهواره‌ای و پیامدهای آن




تأليف

خالد بن عبدالرحمن الشایع


ترجمه:

محمد حنیف حسین‌زایی

مقدمه

نبرد حق و باطل سابقه‌ای کهن دارد، و تاریخ پر فراز و نشیب بشر، هواره شاهد این گونه رخدادها بوده است، هرگاه اهل حق برای رهانیدن همنوعان خود از منجلاب کج‌روی‌ها و انحرافات به پا خاسته‌اند، در مقابل، لشکریان ابلیس رویاروی اهل حق قرار گرفته، و برای خاموش کردن چراغ هدایت با انواع ترفندها و دسیسه‌ها سر بر آورده‌اند؛ اما غافل از این که: چراغی را که ایزد برفروزد
هر آنکس پف زند ریشش بسوزد
سنت الله بر این بوده است که حق را همیشه بر باطل پیروز گرداند؛ ﴿فَلَن تَجِدَ لِسُنَّتِ ٱللَّهِ تَبۡدِيلٗاۖ وَلَن تَجِدَ لِسُنَّتِ ٱللَّهِ تَحۡوِيلًا٤٣.

اگر تاریخ اسلام را ورق بزنیم، متوجه خواهیم شد که از بدو تولد اسلام، دشمنان، لحظه‌ای غفلت و اهمال بخرج نداده بلکه از همان آغاز جوانه زدنش برای سم‌پاشی و ریشه‌کن کردن آن وارد پیکار شده‌اند، از فتنه‌ی ارتداد، تا جنگهای ددمنشانه‌ی صلیبی‌ها، تا انقراض دولت عثمانی، و همچنین قتل عام مردم مظلوم فلسطین و به خاک و خون کشیدن مردم عراق همه‌ی این‌ها بیانگر کینه‌توزی کفر و باطل علیه حق است. کفر جهانی هر روز در لباسی جدید و رنگی دیگر چهره می‌نماید و با دام‌های پوچ و پوشالی‌اش در صدد شکار مسلمانان ساده‌لوح و فریب‌ خورده است.

کتابچه‌ای که پیش رو دارید اثر یکی از نویسندگان عرب است که در آن نگارنده محترم کوشیده مسلمانان را از یکی از ترفندهای ابلیس صفتان آگاه سازد، کتابچه‌ی حاضر تحقیقی پیرامون شبکه‌های فضایی و ماهواره‌ای است که امروز غرب با تمام وجود برای از بین بردن اخلاق اسلامی در نشر آن از هیچ کوششی دریغ نمی‌ورزد.

و از وجهی دیگر با پیشرفت وسایل ارتباطی همچون اینترنت، ماهواره، تلفکس، تلفن موبایل و سایر شبکه‌های ارتباطی، تحول عظیمی در عرصه‌های مختلف فرهنگ، سیاست، اقتصاد و... بوجود آمده است که به علت گسترش این وسایل ارتباط جمعی جهان با تمام گستردگی و پهناوری‌اش به یک دهکده کوچک ـ و حتی می‌توان آن را کوچکتر از آن تعبیر نمود ـ تبدیل شده است که ابزار و کالاهای ارتباطی و روزنامه‌ها و مجلات به طور یکسان و همزمان در نقاط مختلف جهان در دسترس همگان قرار می‌گیرد.

لذا ارتباطات در عصر کنونی دارای جایگاهی است که می‌توان آن را از ضروریات اصلی و لاینفک بشر به شمار آورد. و وجود همین شرایط است که عصر کنونی لقب عصر انفجار اطلاعات و معلومات را به خودش اختصاص داده است. کوتاه سخن این که یکی از پدیده‌های جدید معاصر ظهور شبکه‌های ماهواره‌ای است که در کشورهای مختلف جهان و حتی در ایران با افزایش چشمگیری روبروست و مو ضوع بحث کتابچه حاضر نیز همین پدیده است که مؤلف محترم پیرامون ضررهای ناشی از این پدیده قلم زده است و کمتر به جوانب مفید آن اشاره کرده است زیرا به علت کوتاهی و بی‌اعتنایی مجریان و گردانندگان این پدیده کاربرد آن بیشتر در جهت مخالف حرکت نموده و حتی می‌توان گفت به یک حربه‌ی تبلیغاتی دشمن تبدیل شده است. هرچند که دارای استفاده‌های مفید و مطلوبی است که به این سادگی نمی‌توان از آن چشم پوشید.

اگر به رویکرد سیستم کانال‌های ماهواره‌ای جهان نظر بیفکنیم قطعاً در می‌یابیم که تأثیرات بسیار مخرب و منفی را در اخلاق و آداب اجتماعی بر جا گذاشته و عامل اصلی انتقال ابتذال و برهنگی در جامعه کنونی قرار گرفته و حقیقتی است جدی که به آلودگی نسل جوان انجامیده است و تأثیر بدی بر کودکان و نوجوانان بر جای گذاشته است.

از اینجاست که هر روز مشاهده می‌کنیم که انواع مدهای پوچ و بی‌اساس در جامعه‌ی ما راه پیدا کرده و جوانان ما منتظر مدهای جدید در نحوه‌ی رفتار، کردار، نحوه پوشیدن لباس، سخن گفتن و برخوردهایی هستند که بدور از اخلاق و شئون اسلامی است.

از این رو مشاهده می‌کنیم که دختر و زن مسلمان در شکل و هیئت اروپایی و غربی با لباس‌های تنگ و چسبان و کوتاه و نیمه عریان خود را در معرض دید همگان در بازارها، دانشگاه‌ها و اماکن عمومی به نمایش می‌گذارد و این حرکت نازیبای خودش را به عنوان تمدن تلقی می‌کند و بنا بر زعم خودش این را یک نوع پیشرفت و مد پنداشته و بدان افتخار می‌ورزد.

شاعر مشرق زمین اقبال لاهوری در این زمینه چه زیبا سروده است: آن ننگ بشر بین که زند دم ز تجدد
عریان بنمودست چو حیوان بدن خود
پیچیده سر از حکم خدا کرده تمرد
بنموده به تقلید غلط پیروی از مد
بدین سبب است که مشاهده می‌کنیم بسیاری از استادان و اساتید دانشگاه‌ها و دانشمندان بزرگ فرزندان خود را از تماشای تلویزیون و ماهواره باز داشته‌اند اما اعتقاد بسیاری از محققان بر این است که تحریم ماهواره و تلویزیون راه‌حل اساسی نیست. لذا باید راهکارهای مناسب‌تر را جستجو نمود و آن را به جهت مفید و بهتر سوق داد.

لذا اینک مترجم بر خود لازم می‌داند که خطاب به داعیان و مبلغان اسلامی گوشزد نماید تا در تکنولوژی و فناوری، قاطبه‌ی بشر و عموم افکار، ملت‌ها و جوامع اسلامی و غیر اسلامی را در سراسر گیتی مد‌ّنظر داشته و با افق فکری وسیع مسایل را مورد بررسی و بازنگری قرار دهند و از این وسایل ارتباطی در جهت نشر معارف اسلامی و شناساندن چهره‌ی واقعی اسلام استفاده نمایند و همانند غرب که از این رهگذر توانسته به اهداف عالی و دراز مدت خویش دست یابد، بر آنهاست تا همگام با وسایل روز با ایجاد کانال‌های بسیار عالی و بزرگ به زبانهای مختلف و زنده‌ی دنیا برای ابلاغ رسالت خویش و معرفی چهره‌ی اصلی اسلام گامی جدی بردارند و به مردم جهان بفهمانند که اسلام همچون مسیحیت و مکاتیب و ادیان دیگر نیست که مخالف با پیشرفت و تکنولوژی باشد. بلکه اسلام دینی فراگیر و کامل است که با علم جدید موافق و انسانیت را به سوی آن تشویق و رهبری می‌نماید.

امیدواریم که هموطنان عزیز این کتابچه را به دقت مطالعه فرمایند و از ضررهایی که در آن اشاره شده است پرهیز نموده و به راهکارهایی که در آن آمده است، جامه‌ی عمل بپوشانند. در پایان مترجم خود را از هیچ اشتباه و لغزشی مبرا نمی‌داند و از پیشنهادها و از انتقادات سازنده‌ی دوستان با دیده‌ی باز استقبال می‌نماید، بنابراین چنانچه در آن به اشتباهی از مترجم برخورد نمودید حتماً تذکر دهید تا در چاپهای آینده اصلاح گردد.

محمد حنیف حسین زائی

زابلی ـ سراوان

پست الکترونیک: hanef۲۳۵۹@yahoo.com

مقدمه‌ی مؤلّف

الحمدالله وحده، والصلاة والسلام علی من لا نبي بعده، نبینا محمد، وعلی إخوانه من النبیین، وعلی آله وصحبه والتابعین، أما بعد:

امروز تأثیرات و پیامدهای وسایل ارتباطی و توجیهات آن در مواضع مختلف، بر افکار و گرایش‌های ملت‌ها، فرهنگ‌ها، جوامع بشری، برای کسی مخفی نیست بدین سان کشورهایی که دارای قدرت و نفوذ سیاسی بیشتری هستند، جهت تحقق آرمان‌ها و پیشبرد مصالح خویش در صدد سرمایه‌گذاری و گسترش اینگونه وسایل و رسانه‌ها هستند، و اثرات آن نیز امروز ملموس و مشهود است.

این نکته نیز شایان ذکر است که وقتی یهود به اهمیت رسانه‌های ارتباطی و تأثیر آن در زندگی بشر پی برد، به انحصارطلبی، وسوق آن در جهت منافع خود شتافت.

اینک به بخشی از اقدامات یهود در راستای وسایل ارتباطی اشاره می‌کنم:

در بخش آژانس خبری: بنگاه خبری «رویترز» که بنیانگذار آن «جولس رویترز» یهودی است.

همچنین بنگاه خبری «اسیوشیتد پرس» شرکتی است که در سال ۱۹۰۰م از طرف روزنامه‌ها و مجلات امریکایی راه‌اندازی شد که بخش بزرگ آن در اختیار یهود است.

اما در زمینه‌ی روزنامه‌نگاری و مطبوعات: یک میلیونر یهودی به نام «روبرت میردوخ» امتیاز برخی از روزنامه‌ها و مجلات را به نام‌های: روزنامه‌ی «تایمز» و «ساندی تایمز» و همچنین مجله‌ی «سان» و «نیوز آف د وورلد» و «سیتی مگزین» را خریداری نمود.

همچنین یهود، نفوذ گسترده‌ای بر روزنامه‌های دیگر از جمله: «واشنگتن پست» و «دیلی نیوز» و... دارد.

و از جمله مجله‌های امریکایی که زیر نظر و سیطره‌ی یهود می‌باشند، می‌توان مجله‌ی «تایم» و «نیوزویک» را نام برد.

در روزنامه‌های فرانسه نیز یهود نفوذ دارد و تأثیر آن‌ها بر روزنامه‌های مشهورشان مثل روزنامه‌ی «لوفیگارو» آشکار است.

شبکه‌های مشهور تلویزیونی نیز تحت کنترل یهود می‌باشد و از جمله ۳ شبکه مشهور به نامهای (a.b.c و c.b.c و n.b.c) که ریئس اولی یهودی به نام «لئونارد جانسون» و رئیس و مالک دومی فردی یهودی به نام «ویلیام بیلی» و سومی تحت ریاست «الفرد سلفردمان» یهودی می‌باشد. [۱]

پس از جنگ دوم خلیج‌فارس که بر اثر شیطنت‌ها و جنگ افروزیهای دیکتاتور خود کامه‌ی عراق پیش آمد، بسیاری از کشورهای عربی تلاش کردند تا به شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای دست یابند و این امر باعث شد تا در مسابقه‌ ظاهراً به نیت خیر و خدمت به دین وارد شوند.

بسیاری از مردم به این عمل حسن ظن داشتند، نه به خاطر اصل آن، بلکه به خاطر این که جبهه‌ی مخالفی در مقابل رسانه‌های غربی قد علم کرده است؛ اما خلاف آنچه انتظار می‌رفت به وقوع پیوست، به طوری که ایستگاههای فضایی عربی به عضویت و تابعیت دشمنان اسلام در آمدند تا با تشدید این انفجار سرطانی، بقایای فرهنگ و میراث امت اسلامی را از بین ببرند، امروز نیز همان شبکه‌های هوایی مختلف، همچون مهمان خود خوانده هر لحظه‌ای با پخش شبانه‌روزی، دیوانه‌وار وارد هر خانه‌ای می‌شوند.

هرگاه این شبکه‌ها برنامه‌ای برای پر نمودن اوقاتشان نیابند، در استودیوی خود یکی از خبرنگاران بی‌حجاب را علم می‌کنند که بر صورت خود، لایه‌های ضخیمی از انواع رنگها مالیده است و او را وادار به بیان سخنان رکیک و زشت می‌نمایند. سپس خود آن دوربین و میکروفن را بر همگان باز می‌کنند تا بدبختی‌های جهان را از خلیج تا اقیانوس به رخ آنان بکشند و هر طور که دلشان بخواهد در هر شب با اخلاق و آداب غیرشرعی به صورت ننگین و ذلت بار این‌گونه برنامه را... با استهزا و مسخره پیاپی پخش می‌کنند، و دیگر برنامه‌های غم‌انگیز از توده برنامه‌هایی است که براساس ضد فرهنگ ابتذال و هرزگی از زباله‌دان جوامع بیگانه انتخاب کرده، تقدیم می‌کنند.

بینندگان ساده‌لوح که محل نشانه‌گیری این برنامه‌های تلویزیونی هستند و همه در برابر برنامه‌های شیطانی این کانال‌ها تسلیم شده‌اند، این کانال‌ها با عرضه و جمع نمودن توده‌ای گوشت تحت عنوان بازیگران عریان زن و مرد، برنامه‌های خود را به اسم فیلم‌های رمانتیک و برنامه‌های زنده تحقق می‌بخشند.

این شبکه‌ها و کانال‌ها برای شکار انسان‌های ساده لوح در خلال پاره برنامه‌های فضیح جنسی خود انواع خوراک را ارائه و دام‌های فریب قرار داده‌اند و زن‌های زیبا و غیرمحجبه و حتی عریان را به نمایش می‌گذارند.

از خوانندگان گرامی انتظار دارم از آنچه در ذهن و خاطر بنده پیش آمده است و در ابلاغ و اظهار آن صراحت وجود دارد بنا بر محبت و خیرخواهی و نفع‌رسانی است. لذا از ‌این جهت موجب تکدر خاطر عزیزان نشده باشم.

[۱] به کتاب السیطرة الیهودیة علی وسائل الإعلام العلمیة مراجعه شود، اثر زیاد ابوغنیحه، نشر دارعمان، همچنین النفوذ الیهودیة فی الاجهزة الاعلامیة نوشته‌ی فؤاد عبدالرحمن الرفاعی، نشر دارالمجتمع.

کانال‌های ماهواره‌ای

بد نیست که برای بحث‌مان مقدمه‌های ذیل را بیان نماییم:

لازم به یادآوری است که بیشتر آنچه را که اکثر کانال‌های تلویزیونی در سراسر جهان اجرا می‌کنند چه از طریق ماهواره و چه از طریق رسانه‌‌های گروهی بیشتر آن‌ها کشنده‌اند و عواقب وخیمی به دنبال دارند؛ و این چیزی است که اکثر دانشمندان مسلمان و غیرمسلمان به آن اعتراف دارند، و اگر برای کسی امکان توجه و دست‌یابی به مراکز آماری و تحقیقی برخی از دانشگاه‌های تخصصی کشورهای غربی حاصل شود قطعا او در مقابل آمارهای افشا شده و گزارش‌های پخش شده مات و مبهوت می‌شود، زیرا که ضررها و خطرات سهمگینی در پی دارد، و برنامه‌هایی که از ماهواره و کانال‌های تلویزیونی پخش می‌شود ضررها و خطرات روانی، فکری و همچنین ضررهایی در آداب و رسوم، اخلاق و ارزش‌های انسانی، امنیت و ثبات و سلامتی عقل و جسم به دنبال دارد.

عده زیادی از روشنفکران و متخصصان فن‌آوری و تکنولوژی این گونه خطرها را ابراز داشته‌اند، با وجود این که این ارمغان ساخت و تولید، و دستاورد به اصطلاح فرهنگ آن‌ها می‌باشد، اما چاره‌ای جز فاش‌ نمودن این نتایج ندارند، تا شاید بتوانند اندکی از عواقب وخیم آن را تخفیف دهند فرضا اگر ما مسلمانان در این پدیده با آن‌ها هنگام باشیم، و با آنان در بیان و نتایج شوم این پدیده متحد و هم صدا شویم ولی باید بدانیم که آنان در صدد نابودی باور و عقیده ما هستند. چنان که خداوند می‌فرماید:

﴿وَدُّواْ لَوۡ تَكۡفُرُونَ كَمَا كَفَرُواْ فَتَكُونُونَ سَوَآءٗ [النساء: ۸۹].

«آنان آرزو دارند که شما همانند ایشان کافر شوید و مساوی یکدیگر شوید».

نمونه‌هایی از رفتار و موضع‌گیری شیفتگان ماهواره‌ها

قبل از بیان زیان‌های جبران‌ناپذیر و مرگبار شبکه‌های ماهواره‌ای، به نمونه‌هایی از رفتار و موضع‌گیری شیفتگان آن اجمالاً اشاره می‌شود:

نمونه اول

نوجوان ۱۳ ساله‌ای را آزاد گذاشته‌اند تا به تماشای فیلم‌های کارتونی و ماهواره‌ای بپردازد پدر و مادرش به وی توصیه می‌کنند که این کانال را عوض نکند ولی چون او را تنها می‌گذارند، فضولی و کنجکاوی او را آرام نمی‌گذارد تا از این کانال به کانال دیگر منتقل می‌شود، ناگهان به برنامه‌ای ناشایسته راه می‌یابد و این عادت همیشگی او می‌شود، پس نتیجه چه خواهد شد؟؟

در ذهن و افکار او تصوراتی پیش می‌آید و با اسلوب بیانی خودش چنین می‌گوید: به هر زنی که جلو چشم من ظاهر می‌شد، نگاه می‌کردم گویا لخت و عریان بود! حتی مادر و خواهرانم...

نمونه دوم

زن و مردی عادت داشتند که همیشه به تماشای فیلم‌های مبتذل و مخالف شئون اخلاقی از طریق ماهواره بپردازند وضع بدین منوال ادامه داشت تا این که شوهر به عیب‌جویی زنش پرداخت، که وی در عواطف و احساساتش با شوهر توافق ندارد و به دنبال بهانه‌جویی افتاد، به هر حال عدم توافق و ناهنجاری‌ به جایی رسید که مرد زنش را بخاطر این بهانه‌های واهی و بی‌اساس طلاق داد.

نمونه سوم

شخصی یک آنتن ماهواره‌ای خریداری می‌کند و چون به ضررهای سوء آن پی می‌برد، تصمیم می‌گیرد تا آن را از بین ببرد، ولی همسرش مخالفت کرده و مانع تصمیم‌گیری وی می‌شود، وقتی مرد به تصمیم قطعی خود پافشاری می‌کند زنش او را بین طلاق یا گذاشتن ماهواره مختار می‌کند.

سرشماری

در یک آمارگیری که توسط یکی از روزنامه‌های علمی دانشگاهی انجام شده است و بعضی از آثار مخرب خانواده‌هایی را که از ماهواره استفاده می‌کنند ابراز داشته و در ضمن آن چنین آمده است:

۸۵% خانواده‌ها به تماشای کانال‌هایی که برنامه‌های بی‌بند و باری را پخش می‌کنند، علاقه‌مند هستند.

۵۳% آن‌ها به انجام فرایض دینی از خود سستی و اهمال نشان می‌دهند.

۳۲% در مراحل تحصیلی ضعیفند.

۴۲% به ازدواج سریع و زود هنگام اشتیاق دارند اگرچه به طور عرفی باشد. [۲]

یک نظرسنجی دیگری نیز نشان داده است که عده‌ای از دانشجویان دختر بر ضبط برنامه‌ها و فیلم‌های مبتذل عادت دارند و این را در میانشان بیان می‌کنند و وقتی که آن را مشاهده می‌کنند موضوع بحثشان قرار می‌گیرد.

یک گزارش پزشکی دیگری در رابطه با (استقبال از شبکه‌های ماهواره‌ای غربی و عربی و ارتباط آن با سلامت دانشجویان دختر) انجام داده است که نتیجه این گزارش حاکی از وجود یک بیماری است به نام «بیماری ماهواره» و این آمار از طریق مراجعه دختران بین ۲۷-۱۶ سال به روانپزشکی با متخصصان بیماری‌های زنان صورت گرفته است.

دوستان گرامی اینک به برخی از ضررهای ناشی از تماشای شبکه‌های ماهواره‌ای و برنامه‌هایی که از طریق صفحات تلویزیونی از قبیل نمایشنامه‌ها و برنامه و سریال‌ها پخش می‌شود، می‌پردازیم.

بعضی از ضررها چنین‌اند که مستقیماً بر بیننده و جامعه‌ای که در آن به سر می‌برند منعکس می‌شود، همانگونه که علایم آن آشکار است.

و بعض دیگر در آینده‌ای نه چندان دور بعد از، بین رفتن یک یا دو نسل خطرات آن به وقوع خواهد پیوست، و هر یک از این دو، خطرناک و با هم مرتبط‌اند.

و اگر به خسارات و خطرهای گوناگون ماهواره توجه نماییم، در می‌یابیم که چه ضررهایی بر عقیده، اخلاق، آداب، امنیت و ثبات جامعه وارد می‌سازد.

حال ما به پاره‌ای از این ضررها اشاره می‌کنیم:

زیان‌های عقیدتی، فکری و روانی

پرواضح است که آنچه بیشتر شبکه‌ها پخش می‌کنند در بر گیرنده‌ی ضعف ایمان می‌باشد که انسان را از عبادت خداوند دور و دستخوش خواهش‌ها می‌کند و این امریست آشکار و ملموس، زیرا نمایش‌های حرام و ناجایز که از این کانال‌ها پخش می‌شود، ایمان را ضعیف و بین او و خداوند فاصله ایجاد کرده و وی را غرق در ارتکاب حرام می‌کنند و به آن‌ها انس گرفته و از اطاعت و بندگی خداوند بیگانه می‌شود.

از پیامبرخداج روایت شده است که فرمودند: (هرگاه بنده مرتکب حرامی شود، در قلب او نقطه‌ی سیاهی پدید می‌آید، وقتی از آن دست کشید و استغفار و توبه نمود از قلبش زدوده می‌شود اما اگر به گناهش ادامه داد به نقطة سیاه او افزوده می‌شود، تا سیاهی قلبش را فرا می‌گیرد) سپس رسول‌خداج این آیه‌ی قرآن را تلاوت فرمود: ﴿كَلَّاۖ بَلۡۜ رَانَ عَلَىٰ قُلُوبِهِم مَّا كَانُواْ يَكۡسِبُونَ ١٤.

(چنین نیست (که آنان می‌پندارند)، بلکه اعمالشان چون زنگاری بر دل‌هایشان نشسته است) [۳].

وقتی انسان به این مرحله رسید عبادت برایش دشوار می‌شود، اما در مقابل گناه و معصیت نشاط پیدا می‌کند و توجه بیشتری از خود نشان می‌دهد. پس آن چنان می‌شود که حضرت مصطفیج او را از حال آن بدبختی خبر می‌دهد که عملش در قبر به وی می‌گوید:

«به خدا سوگند تو را نمی‌شناختم، مگر اینکه به طاعت خداوند سست و به معصیت او چالاک بودی».

و سپس کار به جایی می‌رسد که هیچ چیزی از شهوت‌های نفسانی نزد وی پسندیده‌تر نخواهد شد، بلکه نزد او «معاذ‌الله» به منزله‌ی اله قرار می‌گیرند هم چنان که خداوند می‌فرماید:

﴿أَفَرَءَيۡتَ مَنِ ٱتَّخَذَ إِلَٰهَهُۥ هَوَىٰهُ وَأَضَلَّهُ ٱللَّهُ عَلَىٰ عِلۡمٖ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمۡعِهِۦ وَقَلۡبِهِۦ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِۦ غِشَٰوَةٗ [الجاثیة: ۲۳].

«آیا دیدی کسی را که معبود خود را هوای نفس خویش قرار داده وخداوند او را با آگاهی (بر این که شایسته هدایت نیست) گمراه ساخته و بر گوش و قلبش مهر زده و بر چشمش پرده افکنده است؟!».

[۲] به پیوست رساله‌ای از (جریدة المدینة) چاپ سعودی مراجعه شود. شماره : (۱۳۴۶۰) دوشنبه ۲۳/۱۱/۱۴۲۰ ه‍ ـ مطابق با ۲۸ فوریه ۲۰۰۰ م. [۳] جزئی از حدیث صحیح که شیخین و دیگران آن را از حضرت براء بن عازب روایت کرده‌اند البانی آن را در کتاب احکام الجنائز در صفحه : ۲۰۲ استخراج نموده و پیشتر حافظ ابن کثیر در تفسیرش (۲/۱۳۱) و ابن حجر در شرح بخاری (۳/۲۳۴-۲۴۰) تحقیق نموده‌اند و شامل فوائد بسیار زیاد و ارزنده‌ی دیگری نیز هست.

تضعیف در عقیده‌ی تولّی و تبرّی

بدیهی است که عقیده تولّی و تبرّی ریشه‌ای اصیل در دین اسلام دارد، رسول‌خداج فرمود: محکم‌ترین دستاویز ایمان: دوستی به خاطر الله و دشمنی برای الله است [۴].

خداوند متعال می‌فر‌ماید:

﴿لَّا تَجِدُ قَوۡمٗا يُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ وَٱلۡيَوۡمِ ٱلۡأٓخِرِ يُوَآدُّونَ مَنۡ حَآدَّ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَلَوۡ كَانُوٓاْ ءَابَآءَهُمۡ أَوۡ أَبۡنَآءَهُمۡ أَوۡ إِخۡوَٰنَهُمۡ أَوۡ عَشِيرَتَهُمۡۚ [المجادلة: ۲۲].

«هیچ قومی را که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارد نمی‌یابی که با دشمنان خدا و رسولش دوستی کنند، هر چند پدران یا فرزندان یا برادران یا خویشاوندان آن‌ها باشند».

پس دوستی با مسلمانان و محبت خیر و خوبی برای شان و خوشحال بودن به هر چه که در آن خیر مسلمین هست و بغض و بیزاری از کفار و پرهیز از دوستی ایشان واجب است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که چگونه ماهواره در ضعف تولّی و تبرّی دخالت دارد؟ در جواب می‌توانیم بگوییم: مگر مجری بسیاری از برنامه‌ها مردان و زنان مسیحی نیستند که پس از پخش آن‌ها شخص مسلمان گوشی را برداشته و با او ارتباط بر قرار می‌کند و شگفتی و تعجب خویش را برای آن‌ها اعلام می‌کند. خصوصاً زمانی که کارگردان یا خبرنگار زن باشد، همچون در طی مصاحباتی که با هنرپیشه‌های کفار صورت می‌گیرد، توده مردم را مشاهده می‌کنید که تولیدات آن‌ها را جستجو نموده و با آن‌ها تماس می‌گیرند، و درخواست تأیید اتوگراف (فیلم) آن را می‌کنند و بر آن خوشحال شده و فخر می‌فروشند و هیچ‌گونه تردیدی نیست که این عمل آنان از روی محبّت به آنهاست، و سیدالعالمین از این امر ما را آگاه می‌کند و می‌فرماید: «هیچ فردی با گروهی محبت و دوستی نمی‌کند مگر در قیامت به همراه آن‌ها محشور خواهد شد». [۵]

همچنین آن حضرتج فرمودند: «المرأ مع من أحب» [۶] هر کس با آنکه دوست دارد حشر می‌شود و این شامل مرد و زن است.

[۴] مسند امام احمد (۴/۲۸۶) مسند ابوداود لیاسی (۱۰۱ ش / ۷۴۷). [۵] بخشی از حدیث صحیح که امام احمد در مسندش آن را روایت کرده‌ است (۱۴۵/۶، ۱۶۰) و حاکم در مستدرک (۱/۱۹) و (۴/۳۸۳) و دیگران از حضرت عایشه رضی الله عنها. [۶] بخاری (۲۶۴۰) مسلم (۶۱۶۸).

اثرات سوء ماهواره در عادات و رسوم و تشابه و تقلید از عادات کفّار

بیشترین برنامه‌هایی که ماهواره‌های غربی پخش می‌کنند، جوامع غربی با چهره‌های کفّار، و نمای نیروهای نظامی، تولیدی، و ابتکاری آن‌ها است. و شکی در این نیست که این سوژه‌های تبلیغاتی تحت نظر غرب می‌باشد، و شیفتگان این‌ها به رنگ لباس و فرهنگ آن‌ها در می‌آیند. اما اگر به چهره‌ی واقعی که الان غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند و به زندگی و احساس حال آن‌ها بنگریم، درمی‌یابیم که زندگی آن‌ها مملو از بدبختی، سر در گمی، دغدغه‌ی خاطر، بحران روانی، فروپاشی خانواده، پستی اخلاق، و از هم پاشیدگی اجتماع است. بدین جهت به مواد مخدر و تهوّرات احمقانه و گرفتار انحرافات بی‌مورد در زندگی، حرکت، لباس، غذا، شکل و قیافه‌شان دچار پستی اخلاق و بی‌بند و باری می‌شوند. بدین سان گرفتار امراض روحی و روانی شده مرگ را بهتر از زندگی می‌پندارند.

اما شبکه‌های ماهواره‌ای، این گونه تصاویر واقعی در زندگی غرب را به اجرا نمی‌گذارند، بلکه تصاویر دیگری از جوانب دیگر پخش می‌کنند. هرگونه مدی که از غرب بیاید، قلّه‌ی پیشرفت و تمدن بشمار می‌رود، در نتیجه هیچ جوان مسلمان دختر و پسری یافت نمی‌شود مگر اینکه به نوعی از این فرهنگ منحط متأثر شده است. و بلاشک این گونه تقلیدها، محبت به آن‌ها را می‌رساند. شیخ‌السلام ابن تیمیّه «رح» می‌فرماید: هرگونه تقلید ظاهری نوعی دوستی و محبت باطنی را می‌رساند، همچنان که وحدت قلبی بیانگر مشابهت در ظاهر است. این امری است که حس و تجربه آن را ثابت کرده است حتی اگر دو نفر هموطن در یک کشور بیگانه با هم باشند؛ دوستی و همبستگی میان این دو، کار بزرگی است اگرچه در کشور خویش در میانشان آشنایی وجود نداشته یا با هم عداوت و دشمنی داشته باشند. [۷]

د: از جمله ضررهایی پیش آمده از ماهواره فساد عقیدتی و ذهنی است که در دین پیش می‌آید حتی جرأت یک هنرپیشه به حدّی رسیده بود که در یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای چنین اظهار نمود که این رفتارهای اسفبار و ضد انسانی را از امور اخلاقی بر می‌شمرد که خداوند او را بدان سبب مؤاخذه نخواهد کرد.

سبحان‌الله!!

چرا؟ در جواب می‌گوید زیرا خداوند برتر از این است که بنده‌اش را بدین‌گونه اعمال مؤاخذه نماید.

سبحان‌الله!!

﴿وَإِذَا فَعَلُواْ فَٰحِشَةٗ قَالُواْ وَجَدۡنَا عَلَيۡهَآ ءَابَآءَنَا وَٱللَّهُ أَمَرَنَا بِهَاۗ قُلۡ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَأۡمُرُ بِٱلۡفَحۡشَآءِۖ أَتَقُولُونَ عَلَى ٱللَّهِ مَا لَا تَعۡلَمُونَ ٢٨ [الأعراف: ۲۸].

«و هنگامی که کار زشتی انجام می‌دهند می‌گویند: «پدران خود را بر این عمل یافتیم؛ و خداوند ما را بر این عمل دستور داده است.» خداوند (هرگز به کار زشت فرمان نمی‌دهد. آیا چیزی به خدا نسبت می‌دهید که نمی‌دانید».

آنچه که این دختر هنرپیشه می‌گوید عین نظریه‌ی گروهی بنام مرجئه می‌باشد، زیرا آنان عقیده دارند که: به همراه ایمان هیچ نوع معصیتی گرچه موجب کفر نیز باشد ضرری نمی‌رساند.

و از جمله ضررها، زیان‌های اخلاقی و امنیتی است که در دو فصل آینده آن را توضیح خواهیم داد. انشاء الله

ضررهای تربیتی، اخلاقی و اجتماعی

از بارزترین ضررهای تربیتی، اخلاقی و اجتماعی که از طریق پخش برنامه‌های ماهواره‌ای بوجود می‌آید: انحراف تربیتی در کودکان، دختران و پسران جوان و حتی مردان و زنان جامعه است.

چون نمایش‌های حرامی که از چنین شبکه‌هایی به اجرا گذاشته می‌شود نشان‌دهنده روابط نامشروع میان زن و مرد است و چنان وانمود می‌کنند که تنها راه پیمودن برای هر زن و مرد همین می‌باشد و آنچه واقعاً موجب شگفتی است این که از طرف عده‌ی زیادی از دانشمندان غرب در نحوه‌ی عمل‌کرد هنرپیشه‌ها ابراز انزجار شده و در صدد تغییر این گونه برنامه‌ها برآمده‌اند، حال آن که بعضی از شبکه‌های عربی از این روش ماهواره‌ها اظهار خرسندی می‌کنند و استقبال پر شور مردم نیز نمایانگر علاقه آن‌ها به ماهواره است اما اگر به تصوّرات ذهنی که از نمایش‌های ماهواره در ایجاد ارتباط بین زن و مرد پیش آمده است، بپردازیم:

درمی‌یابیم: سهل‌انگاری در بافت ارتباط‌های حرام میان زن و مرد، تا جایی که این امری طبیعی به نظر می‌رسد.

درمی‌یابیم: خوب جلوه دادن حامله شدن دوشیزگان از راه زنا، و عادت دادن به آن، و توضیح چگونه رهایی یافتن از آن.

درمی‌یابیم: بی‌شرمی و بی‌باکی در وعده‌های زن و مرد بیگانه به امور حرام و نامشروع، با کیفیت و وسیله برای تحقق یافتن به آن کار، و حیله به خاطر آن، و همچنین خلوت کردن این دو و انجام اعمال تحریک کننده چون لمس و غیره...

بطوریکه جمع زیادی از مردم نمایش خوابیدن دو زن و مرد بیگانه را بر یک رختخواب غریب نمی‌دانند.

پس بعد از تماشای اینگونه برنامه‌های تکراری شبانه‌روزی نتیجه چه خواهد شد؟

أ: ایجاد انواع بی‌بند و باری به همراه اختلالات اجتماعی از جوانب مختلف.

از جمله: نمایش این گونه برنامه‌ها در زندگی دختران و پسران و بالاخص افراد مجرّد تأثیر بسزایی دارد زیرا پخش اینگونه برنامه‌ها شهوت‌برانگیز است و هرگاه دروازه آن باز گذاشته شود نه تنها فرد را چه مرد و چه زن آماده سقوط در گناه می‌کند، بلکه او درصدد شکستن دری برمی‌آید، که سدّ راه خواهش‌های نفسانی او باشد.

تعجّب اینجاست که عده‌ی زیادی از مردان و زنان، پدران و مادران، دختران و پسران چنین می‌پندارند که گفتگوهای بی‌قید و بند، و اختلاط‌های آزادانه و شوخی‌های سرمستانه بین زن و مرد، آگاهی از مواضع پوشیده‌ی همدیگر، نوعی خوش‌گذرانی و سرگرمی است، و رها کردن تمایلات کنترل شده و جلوگیری از بن‌بست‌های نفسانی، تخفیفی در فشارهای جنسی است، اما در واقع این تحلیلی کاملاً نادرست است. شما را به خدا این روش در کشورهایی که این‌گونه عمل می‌کنند چگونه از آب درآمده است؟!

آیا کشورهای آزاد حیوان صفت اروپا و آمریکا قید و شرطی را برای کسی که قصد اختلاط و بی‌بند و باری دارد، مقرّر نموده‌اند؟

آیا این روش آن‌ها برای مهار کردن نفس آن‌ها کافی است؟

هرگز نه به خدا! بلکه به حرص و فحشا‌گری بیش از حد مبتلا شده‌اند.

و کودکانشان بر این روش رشد یافته، و جوانانشان پیر شده و باز هم برای اشباع غرایز خویش به انحرافات گوناگون همچون ازدواج مرد با مرد، و زن با زن دست زده‌اند.

[۷] اقتضاء الصراط المستقیم (۱/۵۴۹).

و از نتایج و ثمرات تلخ آن افتادن در محرمات است

پناه بر خدآ!

مادر و پدرم فدای آن حضرتج باشند که چقدر بر امتش مهربان بود روزی که آن‌ها را از خطاهای امت‌های گمراه بر حذر داشت، فرمود: «البته از روش‌های کسانی که پیش از شما بودند، مو به مو و وجب به وجب پیروی خواهد کرد، حتی اگر به سوراخ سوسماری داخل شدند، شما نیز از آنان پیروی می‌کنید، صحابه پرسیدند: یا رسول‌الله! منظور شما یهود و نصار است؟ فرمود: آری پس چه کسی!» [۸]

و در روایت ترمذی و حاکم چنین آمده است: «حتی اگر کسی از آن‌ها آشکارا با مادرش زنا بکند شما نیز چنین خواهید کرد [۹].

جامعه‌شناس معروف استاد احمد مجذوب در این زمینه چنین می‌گوید: در یکی از کشورهای اسلامی ۱۲ هزار مورد سقط جنین، یعنی ۱۲ هزار طفل افتاده «همچون بمب‌های ساعتی پیدا شده است» [۱۰] و این بیانگر فروپاشی کیان خانواده است که محل بزرگداشت ادیان است.

همچنین از ضررهای تربیتی و اخلاقی، پیامدهای زیان‌بار اجتماعی است.

زیرا نمایش‌ها و برنامه‌های عشقی و دوستی‌های حرام جنسی منجر به ضعف و یا از بین رفتن غیرت می‌شود، و اگر نه چگونه زنان شیفتگی خود را نسبت به هنرمند و هنرپیشه ابراز می‌کنند که این زیبا و آن خوش اندام است، و با شوهرش در این باره اظهار دلباختگی می‌کند، و احساساتش در برابر آن تحریک نمی‌شود، گویا از یک خلأیی صحبت می‌کند.

و بسیاری در مورد همسرانشان سهل‌انگاری و اهمال می‌ورزند، زمانی که به تماشای فیلم‌های حرام و مبتذل و مقدمات آن مشغول می‌شوند و شوهر نیز وی را به فیلم‌ها و مجله‌های مخرب که انگیزه‌ی عشق را فراهم می‌کنند، راهنمایی می‌کند زیرا او با این کار خودش راه فساد و فحشا را در خانواده خویش همواره می‌سازد، و این همان چیزی است که محققان و دانشمندان آن را به خیانت همسرداری تعبیر نموده‌اند، و آن چیزی است که یک تحقیق اکادمی در طی یک بخش نامه‌ی علمی در موضوع: «انحرافات خانوادگی و خیانت همسرداری» بر آن تأکید کرده و برخی از عوامل آن را چنین برشمرده است: بیرون رفتن زن برای کار و اختلاط با همکاران مرد و گفتگو با آن‌ها در مورد ویژگی‌های خویش است، و نیز آگاهی یافتن بر کتب و فیلم‌های جنسی است، و آنچه را که شوهر به همراه خودش می‌آورد و یا واکنشی در برخورد با همسرش در این گونه موارد انجام نمی‌دهد [۱۱].

و همچنین زن هنگامی که مشاهده می‌کند که چشمان شوهرش به یک هنرپیشه یا خواننده‌ی زن خیره شده و نزدیک است که چشمش از حدقه بیرون بیاید زن نیز در این مورد بی‌توجه می‌شود بنابراین غیرت برای زن و مرد نسبت به همدیگر مطلوب است، مرد باید بر زنش غیرت داشته باشد و از او محافظت نماید و برای این که زنش باید با شرم و حیا باشد، حریص باشد همان‌طور که صفات زنان بهشت اینگونه است

﴿قَٰصِرَٰتُ ٱلطَّرۡفِ [الصافات: ۴۸].

«زنان بهشت شرمگین‌اند».

و همچنین زن نیز باید به شوهرش غیرت داشته باشد و بطوریکه به زنان دیگر بد چشمی نکند.

همچنین از پیامدهای اجتماعی که از این جهت پیش می‌آید: ظاهر نمودن اعمال ناشایست و بی‌توجهی به نظر و علم دیگران است، و این قضیه هر روز در حال افزایش است، و اگر کسی به جامعه‌ی دختران و پسران جوان توجه کند این امر را به وضوح احساس می‌کند، طوری که آثار آن در جوانب مختلف آشکار است، در جوانان افرادی پیدا می‌شوند که از دوران کودکی معتاد سیگارند و سپس متوجه رفتارهای انحرافی در برخورد و نحوه‌ی پوشیدن لباس و غیره آن‌ها نیز می‌شوید. در آن‌ها نیز مشاهده می‌کنید که به ارتباط‌های حرام علاقه‌مند‌اند و دام خویش را برای شکار انسان‌های ساده‌لوح می‌اندازند تا از این رهگذر به اهداف ننگین خود که مفهوم آن را از راه صدها نمایش و فیلم که در آن افراد احساس برانگیز و افسار گسیخته بازی می‌کنند، یافته‌اند، برسند تا به هر طریق ممکن راه انجام فحشا برایشان میّسر گردد.

و بعضی از این برنامه‌های ماهواره‌ای در برخی از جوانان حالت قهقرایی بوجود آورده و آن‌ها را از مردانگی‌شان انداخته است، طوری که راه دختران را پیشه‌ی خویش ساخته و در این هنگام ایشان با زنان در لطافت و زیبایی و تقلید در گفتار، حرکات، لباس و... و... مسابقه می‌دهند!!

بعید نیست اگر جوانانی را مشاهده می‌کنید که در تعطیلات به شرق و غرب دنیا، به مراکز فتنه‌انگیز و جاهای فحشا با نازلترین قیمت سفر می‌کنند، و این آن چیزی است که آژانسهای سیاحتی و همچنین خطوط هوایی بیگانه برای سفر به کشورهای مختلف، با کاهش هزینه‌های سفر برای همه آماده می‌کنند و برای شکار افراد خام و ساده، کسانی که با افکارشان در صحن منزل هر یکی بازی می‌کنند و در طول موجهای فریبنده‌ی ماهواره‌ای کالاهای مخصوصی را به آن‌ها عرضه می‌کنند، و کسانی که دفاتر سیاحتی را به عهده دارند، چشم به منافع مادی آنان دوخته‌اند، گرچه باعث ویرانی اخلاق مسلمانان نیز باشد. اما دخترانی که شیفته‌ی شبکه‌های اسفبار ماهواره‌اند، گروههای پستی هستند که انواع واکنشهای ضد اخلاقی را با نثار کردن خطرهای مبرمی بر اخلاق جامعه وارد می‌کنند. زیرا هر دختر و زنی همانند مردان دارای احساسات فطری برای انعکاس غرایز جنسی است که شریعت به خوبی برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده و در جهت صلاح امت و آبادانی اهل زمین هدف‌گیری نموده است.

اما دختران و زنانی که از برنامه‌ها این رسانه‌های اخلاق‌سوز متأثّر شده‌اند، در آن‌ها علایم برهنگی و بی‌پردگی آشکار است، و آنان درصدد هستند تا پا به پای هنرمندان جامعه و هنرپیشگان و خوانندگان حرکت کنند، بدین جهت در لباس‌های تحریک‌آمیز و مدهای متهتک از آنان تقلید می‌کنند و از تن خود چادر حیا را بیرون آورده و در میدان هلاکت و نابودی پا گذاشته‌اند.

جمعی از دختران و زنان را می‌بینی که ارتباط حرام بر قرار کرده‌اند و سگ‌های هار و گزنده بمانند لقمه‌ی چرب بر آنان حریصند، و هر طوری که دوست دارند آنان را بازیچه‌ی خویش قرار می‌دهند، و سرانجام آن‌ها را چون گلی پژمرده و بدبو بدور پرت می‌کنند.

پس به این نتایج اسفبار که دختران و زنان در مردابهای بدبو و متعفّن روی آورده‌اند، بیندیشید بعد از این ضد فرهنگ جنون جنسی پهنای شرق و غرب را فراگرفته است.

رسول‌خداج فرمود: «دنیا کالایی است و بهترین کالای آن زن شایسته است». [۱۲] چه انتظار می‌رود از دخترانی که از بدو تولد و رسیدن به عقل و کمال مشغول تماشای فیلم‌های مبتذل و عاشقانه و علاقمند به سخنان تحریک‌کننده جنسی و مبتذل هستند!!

آیا انتظاری غیر از این می‌رود که بگوییم این‌ها محصول این نمایش‌ها هستند؟!

بی‌بند و بند شرم‌آور جنسی در جاهای زیادی از جوامع اسلامی نهادینه شده، بر آن‌ها تهاجم فرهنگی صورت گرفته و، در ذهن زیادی از زنان آن‌ها سیر قهقرایی بوجود آورده و آنان نیز در نوسازی، تولیدات جدید و مدرن به مسابقه برمی‌خیزند. به طور مثال در میدان پوشاک و وسایل آرایشی از وجود خودشان بازیچه‌ای برای کسانی که در شرق و غرب دنیا قصد تهیه پوشاک دارند، ساخته‌اند، از جمله این پوشاک رنگ گورخر است. این پوشاک میمون است و این پوشاک کفتار و این موش هندی و... و... است!!

به همین صورت در لباس... و در کوتاه کردن مو... و وسایل آرایشی و... و... وقتی زن مسلمان و پاکدامن و ساده‌لوح می‌آید تا با این اشیای مسخره‌ای که به اسم مد و تمدن تلقی می‌شوند و از طریق شبکه‌ها و برنامه‌هایی که به نام پیام‌های بازرگانی از زباله‌دان‌های غرب و شرق پخش می‌شوند، خریداری نماید، چنان در تقلید برخی از آنان افراط کرده که از حد طبیعی و اعتدال خارج شده و تا جایی که در فهرست دیوانگان قرار می‌گیرند.

[۸] صحیح بخاری، ش : (۳۴۵۶) و (۷۳۲۰) صحیح مسلم : (۲۶۶۹). [۹] ترمذی : (۲۶۴۳) مستدرک (۱/۱۲۸) مجمع الزوائد (۷/۲۶۱) بزاز (۲۸۵۳) و رجالش نیز ثقه‌اند. [۱۰] مجله مجمع البیان ه‍. ش (۱۴۱) ص (۳۹). [۱۱] این بخشنامه علمی در قسمت جامعه‌شناسی در دانشکده آداب، در دانشگاه آداب، در دانشگاه قاهره به چاپ رسیده سات، به ثبت علمی (۵/۲۸۱) اثر محمد کامل، نشر دارالمصریة اللبنانیة مراجعه شود. [۱۲] صحیح مسلم، (۱۴۶۸).

که نتیجه آن ضررهای تربیتی و اخلاقی کناره‌گیری از ازدواج و بسنده کردن به نمایش‌های حرام است

اگر به جوانانی که از نمایش‌های مبتذل و اعمال فاحشه که منبع اصلی آن از ماهواره سرچشمه گرفته می‌شود، توجّه نمایید، متوجّه خواهید شد که جوانان از ازدواج کناره گرفته و نسبت به ازدواج بی‌رغبت هستند.

چرا جوان به تو اینگونه پاسخ می‌دهد؟

- ازدواج مسئولیت و تکلیف است.

- با یک یا دو سفر آنچه برای فرد متأهل حاصل شده، و یا بهتر از آن برای ما بدست می‌آید.

- زن شایسته نیست که کسی خود را به خاطر آن به زحمت بیاندازد او فقط جهت استفاده، و مثل او را در فیلم‌ها و سریال‌ها تماشا می‌کنیم.

و افکار دیگری از این نوع افکار پوچ!

تماشای مداوم برنامه‌های حرام ماهواره‌ای سبب سهل‌انگاری به احکام و دستورات اسلامی و گرایش به فحشا و بی‌بند و باری مختلفی می‌شود.

و جوانانی که از ازدواج کناره گرفته‌اند مشکلی دیگر را برای دختران دم بخت که کسی برای خواستگاری آنان نمی‌آید، به وجود می‌آورد، و به تعداد این گونه دختران روز به روز افزوده می‌شود که پیامدهای ناگواری را که از هیچ کسی پوشیده نیست، به دنبال دارد.

و از ضررهای تربیتی و اخلاقی رابطه‌ی زناشویی به صورت حرام است

خداوند می‌فرماید:

﴿نِسَآؤُكُمۡ حَرۡثٞ لَّكُمۡ فَأۡتُواْ حَرۡثَكُمۡ أَنَّىٰ شِئۡتُمۡ [البقرة: ۲۲۳].

«زنان شما، محل بذرافشانی شما هستند؛ پس هر زمانی که بخواهید می‌توانید با آنان آمیزش کنید».

علما در پرتو این آیه معنی آن را روشن کرده‌اند که محل استفاده و جماع محل تولد است، رسول‌خداج فرمود: «هر کسی که از راه عقب با زنش نزدیکی بکند از رحمت خداوند بدور است» [۱۳].

و نیز فرمود: «هر کسی با زنش در حالت حیض یا از راه عقب نزدیکی کند، یا پیش ساحر رفته و او را تصدیق کند، بدون شک او به آنچه بر محمدج نازل شده است، کافر است» [۱۴].

و بیشتر شبکه‌های ماهواره‌ای و فیلم‌های مبتذل مقید به هیچ شرع و فضیلتی نیستند، و فقط هدف آن‌ها ارضای شهوت است و بس، بدین جهت هرگونه فیلم شهوت‌برانگیز را برای جذب مردم و رسیدن به اهداف‌شان به نمایش می‌گذارند، و هر آنچه را که نمایندگان تجاری،. که به دنبال آن‌ها در هر کوچه و پس‌کوچه‌ای سر گردانند، به خاطر طمع کسب بیشتر سرمایه به آن‌ها طرح و برنامه می‌دهند و آن‌ها نیز پخش می‌کنند.

[۱۳] ابوداود، (۲۱۶۲). [۱۴] ترمذی، (۱۳۵) ابن ماجه (۶۳۹) و... .

و از جمله ضررهای اخلاقی و پرورشی، انحرافات جنسی و رکود فکری است

چنان که زن با زن و مرد با مرد ازدواج می‌کند، خصوصاً افرادی که از زندگی زناشویی آگاهی ندارند.

و از ضررهایی که از طریق ماهواره بر اخلاق وارد می‌شود:

اختلال در هویت جوامع اسلامی، و پایان دادن بر باقی‌مانده‌ی میراث و اخلاقیات آن است

اگر کسی به طور آزمایشی، با نگاهی ژرف به منشور منحرفانه‌ی ماهواره‌ها و آنچه از شبکه‌های عربی پخش می‌شود، بیندازد ملاحظه می‌کند که آن‌ها نمونه‌ای از برنامه‌های عاری از اخلاق غربی هستند که محل اعجاب و تقلید است که اخلاق و شئون اسلامی در آن زیر پا گذاشته شده است، بدین وسیله جوامع اسلامی وارد مرحله‌ی تقلید و عدم استقلال می‌شوند. شکی نیست که شبکه‌های مخرب ماهواره‌ای، روابط و علاقه‌ی زنان و مردان را به دلیل این که این یک نوع رابطه‌ی جنسی است، به نمایش می‌گذارند، و ملتزم این امر هستند که از احکام شرعی به خاطر آن‌ها چشم پوشیده شود، پس هر کسی با دیگری آشنا شده و با او اختلاط می‌کند، و هر چه دلش بخواهد با او انجام می‌دهد و هیچ فردی حق دخالت هیچ‌گونه امر و نهی را برای او ندارد، گرچه رابطه آن‌ها رابطه زنا و دوستی نامشروع باشد.

همچنین نمایش مصرف شراب است، گویا اشکالی ندارد، در حالی که این چیز عادت همیشگی آنهاست که نوشیدن آن مثل نوشیدن آب و شربت در میان آن‌ها رواج یافته است.

پخش نمونه‌های گمراه‌کننده به اعتبار این که تنها آن‌ها شایسته‌ی رهبری هستند

بزرگترین شبکه‌های ماهواره‌ای تعدادی از بدترین نمونه‌های ارتباطی از وابستگانشان را که تکنیک نامیده می‌شود، به اجرا گذاشتند و این برنامه‌ها از پست‌ترین نمونه‌های اخلاقی و عقب‌گرد فرهنگی به شمار می‌رود و هیچ نوع چشم‌پوشی در پست‌ترین نوع برهنگی و ناسزایی آن یافته نمی‌شود.

نمونه‌ای دیگر آگاهان بیشتر خبر دارند

یکی از شبکه‌ها در ماه مبارک رمضان که از هنرپیشه‌های زن و مرد دعوت کرده بود، پس از افطار، برنامه‌ای را پخش نمود و مجری برنامه با یکی از زنان رقاصه مصاحبه‌ای را انجام داد، در ابتدای برنامه از او پرسید: چطور به این رتبه بزرگ رسیدی؟ (!!!)

او در پاسخ گفت: «من در سن ۱۲ سالگی از خانوده‌ام فرار کردم و زندگی‌ام را به تنهایی در پیش گرفتم (!!) تا این که به این مقام و منزلت رسیدم و شهره آفاق و میلیونر شدم.

دوباره مجری از وی پرسید: آیا شما ۳ مرتبه رسما و ۴ مرتبه عرفا ازدواج کرده‌اید؟

گفت: «خیر، بلکه ۴ مرتبه رسما و ۷ مرتبه عرفا ازدواج نموده‌ام» [۱۵]

آری! در ماه مبارک رمضان این گونه برنامه‌ها با زیرپا گذاشتن تمام اصول و مدارج اخلاقی به اجرا گذاشته می‌شود.

همچنین میزبان یکی از زنان هنرپیشه بود، از ایشان پرسیدند که چند مرتبه ازدوج کرده است؟

در جواب گفت: رسما ۴ مرتبه، اما شماری از ازدواج‌های عرفی را به خاطر ندارم!

دوباره از او پرسیدند: چرا این همه تعداد؟ ممکن است عیب از مردان بوده باشد؟

گفت: «خیر، بلکه عیب در نظام ازدواج است، زیرا آن یک نظام کهنه و عقب مانده است که زمان آن از بین رفته و نابود شده است» [۱۶]

(یعنی با زمان پیشرفته فعلی سازگاری ندارد. مترجم)

منظور او نظام ازدواج اسلامی است. که با اعمال ننگین خویش این چنین اظهار عقیده نموده و از شریعت اسلام ایراد می‌گیرد. سپس به این جرأت‌شان افزوده و آن‌ها را با تکرار ملاقاتهای بعدی در سال آینده در همین تاریخ در برنامه‌هایشان تحت عنوان (راز برتری!!) تشویق می‌نمایند و این نمونه‌ها را تحت عنوان این که این‌ها ستارگان جامعه هستند، پخش می‌کنند.

این نمونه‌های متعفّن و دیگر نمونه‌هایش راهنمائی کسانی هستند که قصد سقوط در بد کاریها و فحشا را دارند...

فرار از منزل... بدکاری و زنا... ایراد به شریعت الهی و لب‌گشایی و اعتراض بر مقرّرات آن.

[۱۵] مجلة البیان (۱۴۱) ص (۳۹). [۱۶] همان، (۱۴۱) ص (۳۹).

خطرهای امنیتی لذت‌بردن از جرم و عادت کردن به آن

بزرگترین شبکه‌های ماهوا‌ره‌ای در ارائه فیلم‌های مجرمانه‌ای به نام فیلم‌های پلیسی و تکرار این برنامه در جلو چشم مردم با اختلاف طبقات و عمرشان منتشر می‌کنند، چنین برداشت می‌شود که ارتکاب جرایم در نزدشان امری عادیست، حتی جامعه صبح و شام به آن عادت کرده و آن در روی جامعه نفوذ کرده و به منزله یک رخداد روزمره در زندگی آن‌ها قرار گرفته است.

قدرت دادن اوباشها در ارتکاب جرمهای سازمان یافته

منظور از برنامه‌های مجرمانه در اینجا آنچه که بدون مهارت و فن پخش می‌شود، و فقط گاهگاهی تحت تأثیر آن قرار گرفته و برای اغراض مشخصه‌ای صورت می‌گیرد، نیست گرچه این هم خود یک نوع جرم محسوب می‌شود در اینجا نوع دیگری نیز وجود دارد که خطرناک‌تر از اولی است، و آن مجرمانه سازمان یافته‌ایست که این جرم به صورت حرفه و شغل انجام می‌گیرد که فرد آن را فن خویش قرار داده و برایش برنامه‌ریزی می‌کند، و به اجرای آن حکم نموده تا به هدف و آرمان خود برسد.

ب ـ آنچه که در شبکه‌های تلویزیونی به اسم «فیلم پلیسی» پخش می‌کند ربودن زنان... کودکان... و ربودن عموم مردم است.

ج ـ همچنین دزدی و کیفیت برنامه‌ریزی برای آن، و چگونگی رسیدن به جای مشخص، و انگیزه‌ی به کارگیری شده.

د ـ آماده‌کردن سم و مواد تولیدکننده‌ی آن، و برنامه‌ریزی و ترفند علیه دیگر انسان‌ها.

و ـ توضیح در آماده‌سازی مواد منفجره و ساختن آن از مواد اولیه در نزد مردم، و روش اجرا و نشر آن برای اغراضی معلوم.

ف ـ توضیح نقشه‌های دنبال شده برای پوشیدن آثار جنایت و رهایی از ادوات آن، و از بین بردن هر آنچه علیه آن، و یا بر شناسایی جانیان راهنمایی می‌کند.

ل ـ پخش اسباب فرار و اسباب کور کردن مسئله در وقت تفتیش.

بهانه‌های نابجا

اینک باید به بهانه‌های افرادی که در جلب کانال‌های ماهواره‌ای و وسایل دنبال کننده‌ شبکه‌های جهانی عذرهایی را ایراد می‌کنند، اشاره‌ای داشته باشیم که بهانه‌های ایشان غیر قابل قبول است.

أ ـ بعضی می‌گویند: ما اخبار جهان و تفاصیل آن را و اکتشافات علمی و آنچه در فضا رخ می‌دهد، دنبال می‌کنیم، در جواب می‌گوییم: خداوند ایشان را بر این سختیها مکلّف ننموده و در روز قیامت آنان را در ترک گوش دادن اخبار مجازات نمی‌کند، اما از آنچه شنیده و دیده‌اند و آنچه خرج نموده‌اند، سؤال خواهند شد.

و تو می‌بینی که این‌گونه افراد از خود هیچ‌گونه تلاش و کوششی در جهت دین و عقیده‌ی خویش نشان نمی‌دهند آن گونه که در مورد برنامه‌های سوء و فحشای ماهواره‌ای از خود حرص و علاقه نشان می‌دهند.

ب ـ بعضی می‌‌گویند: دنبال کردن برنامه‌های ماهواره‌ای نوعی سرگرمی و استراحت مغزی و روی آوردن به جهان را دارد که او و خانواده‌اش را از حالت خفقان و دشواریها دور می‌سازد، در حالی که این دسته به راه خفقان واقعی که راه نجاتی از آن وجود ندارد، و به ناآرامی‌های بزرگتری قدم گذاشته‌اند، یقیناً روز جزا خداوند به خاطر اعمال زشتی که با ارتکاب آن روی خود را سیاه نموده‌اند آن‌ها را جزا می‌دهد.

﴿أَذۡهَبۡتُمۡ طَيِّبَٰتِكُمۡ فِي حَيَاتِكُمُ ٱلدُّنۡيَا وَٱسۡتَمۡتَعۡتُم بِهَا فَٱلۡيَوۡمَ تُجۡزَوۡنَ عَذَابَ ٱلۡهُونِ بِمَا كُنتُمۡ تَسۡتَكۡبِرُونَ فِي ٱلۡأَرۡضِ بِغَيۡرِ ٱلۡحَقِّ وَبِمَا كُنتُمۡ تَفۡسُقُونَ ٢٠ [الأحقاف: ۲۰].

«از پاکی‌ها و لذایذ در زندگی دنیای خود استفاده کردید و از آن بهره گرفتید؛ اما امروز عذاب ذلت بار بخاطر استکباری که در زمین به نام حق کردید و بخاطر گناهانی که انجام می‌دادید، جزای شما خواهد بود».

امروز غرب مهار خویش را رها نموده و بر هر چه نفس او از شهوت‌های حرام او را وادار نماید سوار است و در این باره برایشان عبرت بزرگی است.

و این اعمالشان برای آن‌ها چیزی جز پشیمانی و حسرت و افسوس نمی‌افزاید و نگرانیها و بحرانهای روانی و مرگهای انتحاری آن‌ها بیشتر می‌شود.

هرگاه فردی عذر آورد در حالی که او همواره مخالف شریعت خداوند و مطیع نفس و خواهش‌هایش باشد، او فقط در جهت از بین بردن خودش تلاش می‌کند، و راه بدبختی را می‌پیماید.

آگاه باش! و از خدا بترس! و تا فرصت باقی است و مرگ فرا نرسیده به پروردگارت انابت کن!!

راه نجات و جایگزین آن چیست؟

به هنگام فهمیدن خطرهای ناشی از پخش ماهواره و عموم شبکه‌های تلویزیونی، در اذهان برخی پیش می‌آید که راه نجات و جایگزین آن چیست؟ و بالاخص راه رهایی از برنامه‌های تلویزیونی که امروز جزء لاینفک زندگی روزمره‌ی همه‌ی مردم بااختلاف عمر، نژاد و فرهنگشان شده است.

در جواب باید گفت: درمان چنین امری چندان سهل و آسان نیست، و اگر شخصی در خانه‌اش مراعات همه‌ی امور را بکند و کسانی که زیر دست او هستند، از او متابعت نمایند، باز هم برنامه‌های مربوطه‌ی کسانی که او با آن‌ها وابستگی داردف از همسایگان و اقوام و دیگران پذیرفته نیست، ما در اینجا برخی از راهکارها را در نظر گرفته‌ایم که آن‌ها را اجمالا ذکر می‌کنیم:

۱- موارد کردن دستگاههایی که شبکه‌های ماهواره‌ای مختلف را دنبال می‌کنند، و خریداری آن‌ها برای منزل، اشتباه سنگین و زیانباریست، که ضررهایی در حال و آینده‌ای در پی دارد، بدین جهت علما به تحریم خریداری این دستگاهها فتوا داده‌اند، همان‌گونه که استاد ما علامه عبدالعزیز بن باز/ و علامه محمد صالح بن عثیمین نیز بر حرمت آن فتوا داده‌اند.

بسا اوقات بعضی دلایل غیرقابل قبول می‌آورند، مثلا ایشان این دستگاهها را بدین جهت خریداری می‌نمایند که فرزندانشان به خانه‌های دیگران نروند.

یا می‌گویند: ما شبکه‌هایی را که دنبال کردن آن‌ها گنجایش دارد، تماشا می‌کنیم و آنچه را مناسب نیست، حذف می‌کنیم و هرگاه چنین باشد پس هر یکی از آن‌ها تصور نماید که اگر در این هنگام یا وقت دیگر مرگ به سراغ او بیاید دستگاهی که جنگ خدا و رسولش و دشمنی با دین او را د بردارد و او به ارث می‌گذارد، حال او چه خواهد شد؟

۲- اهمیت تربیت و ریشه‌دار نمودن شریعت در چنین حالتهایی افزایش یابد، بنابراین در رشد فهم شریعت، و تقویت بعد ایمانی و خوف خداوند، و نگهداری از قلبهای بچه‌های نوپا، به همراه کشت نمودن تعظیم شریعت در دل‌هایشان، و در نظر گرفتن همنشینان و دوستان خوب برای آن‌ها تلاش شود.

نه آنچنان که بعضی می‌گویند: جوان را بگذار که هر در دروازه‌ی خوب و بد را بکوبد و هر کدام را که خواست، با عقل و درایت خویش انتخاب نماید.

۳- امروز جایگزین‌های فرهنگی و تفریحی بیشماری یافته می‌شود مانند برنامه‌های مفید کامپیوتری که اوقات فراغت بچه‌ها را می‌‌توان، بدون این که ضرری عایدشان شود، بلکه بسیار مفید و در توسعه مدارک علمی‌شان کمک می‌کند، پر نمود این‌گونه برنامه‌ها برای همه افراد خانواده، دختر و پسر، بزرگ و کوچک مناسب می‌باشد.

اینها برخی راه کارها، یا به تعبیری دیگر، پیشنهادهایی بودند، و هر فردی می‌فهمد که کدام یک موافق میل اوست، و سلامتی او در کدام یک نهفته است، و کدام یک او را از پرت‌گاه نابودی نجات می‌دهد شاید برخی از دانشوران در این زمینه توجّهات بیشتری برای حل این معضل و ایجاد جایگزین‌های مناسب‌تری را مدنظر داشته باشند.

حرف آخر

خواننده‌ی گرامی! مناسب است که هر فرد مکلّف در جهت فراهم نمودن اسباب نجات خودش تلاش نماید زیرا رحلت از این دنیا نزدیک است و فرشته‌ی مرگ گاهی وقت از ما به دیگری، و گاهی از دیگری به ما تعرض می‌کند. خداوند همگی ما را به نفسهای‌مان به تعزیت فرا می‌خواند، می‌فرماید:

﴿كُلُّ نَفۡسٖ ذَآئِقَةُ ٱلۡمَوۡتِ [آل عمران: ۱۸۵].

«هر نفسی موت را می‌چشد».

و خداوند از غفلت و غوطه‌‌خوردن در منکرات ما را بر حذر داشته است، و عذاب کیفر او به نافرمان هر لحظه‌ای که باشد خواهد رسید چنان که می‌فرماید:

﴿إِنَّ عَذَابَ رَبِّهِمۡ غَيۡرُ مَأۡمُونٖ ٢٨ [المعارج: ۲۸].

«همانا از عذاب پروردگارشان در امان نیستند».

و در جایی دیگر می‌فرماید:

﴿أَفَأَمِنَ ٱلَّذِينَ مَكَرُواْ ٱلسَّيِّ‍َٔاتِ أَن يَخۡسِفَ ٱللَّهُ بِهِمُ ٱلۡأَرۡضَ أَوۡ يَأۡتِيَهُمُ ٱلۡعَذَابُ مِنۡ حَيۡثُ لَا يَشۡعُرُونَ ٤٥ أَوۡ يَأۡخُذَهُمۡ فِي تَقَلُّبِهِمۡ فَمَا هُم بِمُعۡجِزِينَ ٤٦ أَوۡ يَأۡخُذَهُمۡ عَلَىٰ تَخَوُّفٖ فَإِنَّ رَبَّكُمۡ لَرَءُوفٞ رَّحِيمٌ ٤٧ [النحل: ۴۵- ۴۶].

«آیا توطئه‌گران از این ایمن گشته‌اند که ممکن است خدا آن‌ها را در زمین فرو برد، و با مجازات (الهی)، از آنجا که انتظارش را ندارد، به سراغشان آید».

یا به هنگامی که (به کسب مال و ثروت افزونتر) در رفت‌وآمد هستند، دامانشان را بگیرد در حالی که قادر به فرار نیستند؟!

یا به طور تدریجی، با هشدارهای خوف‌انگیز آنان را گرفتار سازد؟! چرا که پروردگار شما رئوف و رحیم است.

و در جایی دیگر می‌فرماید:

﴿أَفَأَمِنَ أَهۡلُ ٱلۡقُرَىٰٓ أَن يَأۡتِيَهُم بَأۡسُنَا بَيَٰتٗا وَهُمۡ نَآئِمُونَ ٩٧ أَوَ أَمِنَ أَهۡلُ ٱلۡقُرَىٰٓ أَن يَأۡتِيَهُم بَأۡسُنَا ضُحٗى وَهُمۡ يَلۡعَبُونَ ٩٨ أَفَأَمِنُواْ مَكۡرَ ٱللَّهِۚ فَلَا يَأۡمَنُ مَكۡرَ ٱللَّهِ إِلَّا ٱلۡقَوۡمُ ٱلۡخَٰسِرُونَ ٩٩ [الأعراف: ۹۷- ۹۹].

«آیا اهل این آبادی‌ها، از این ایمنند که عذاب ما شبانه به سراغشان بیاید و آنان در خواب باشند؟! آیا اهل این آبادی‌ها از این ایمنند که عذاب ما هنگام روز به سراغشان بیاید، در حالی که سرگرم بازی هستند؟ آیا آن‌ها خود را از مکر الهی در امان می‌دانند، در حالی که جز زیانکاران، خود را از مکر (مجازات) خدا ایمن نمی‌دانند».

از آن حضرتج روایت شده است که فرمود: «مدار اعمال وابسته به خاتمه است»، تجربه ثابت کرده است که دسیسه‌های سوء و استمرار و اصرار بر گناه و معاصی موجب سوء خاتمه می‌شود. العیاذ‌ بالله!

در پایان حسن خاتمه و امان از گردنه‌های بزرگ قیامت، و سعادت و کامرانی در پیشگاه خداوند را از او می‌خواهیم.

پایان ترجمه ۱۶/۸/۱۴۲۵ ه‍.ق
محمد حنیف حسین زایی
زابلی ـ سراوان